maandag 4 februari 2008

Maikel wint openings wedstrijd ATC


Het Almeers Triathlon Circuit is afgelopen zondag in alle hevigheid losgebarsten. Onder een verdacht vroeg lentezonnetje gingen maar liefst 168 lopers van start voor wat een spannende wedstrijd zou blijken.


Het gros van de deelnemers startte op de 10 mijl, een volledige ronde om Almere Haven. Al kort na de start vormde zich een kopgroep met hierin onder andere Thilo Varenhout, Thomas Naasz, Merijn Schuurman, Maikel Zuyderhoudt en Martijn Boot. Na een kilometer kon Richard Belderok aansluiten, waarop hij vervolgens gelijk brutaal de kop overnam.

Toen na 5 kilometer de forcing werd gevoerd vielen Richard en Merijn (die nog te kampen had met de restanten van een griep de week ervoor) van de groep af. Vanaf dat moment was de 17-jarige junior Maikel de sterkste schakel in de kopgroep die met kleine versnellingen de groep in stukken deed uiteenvallen. Kort voor de finish wist hij als laatste Martijn Boot af te schudden, wat Maikel uiteindelijk een tijd van 59:40 opleverde. Boot kwam 38 seconden later als 2e binnen. Thilo Varenhout finishte als derde in 1.00.46, 10 seconden voor de eerste master Gert-Jan Vonk.

Geen opmerkingen: